Sport-Rehab4All

Movement is life!

 

Sportmassage- Wellnessmassage:

 

Sportmassage is een specialistische massage die een preventieve, maar ook herstellende functie heeft. Sportmassage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en voorkomt blessures.

Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer ‘onderhoud’ nodig. Als sportmasseur stem ik mijn massage exact op uw behoeftens af.

Tevens kan ik u adviseren over de juiste manier van bewegen.

Tot mijn werk behoort ook het bieden van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), het intapen van lichaamsdelen (sporttape / Kenisiotape) voor een wedstrijd of training, en onderzoeken of u na een blessure genoeg hersteld bent om weer voluit mee te doen.

 

Wanneer sportmassage?

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt als onderdeel van de warming-up.

Andere massages moeten juist herstel bevorderen.

Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down).

Ook tijdens herstel van een blessure biedt een sportmassage extra ondersteuning.

 

Wellness Massage

 

Een wellnessmassage is puur gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke intense, volledige ontspanningsmassage om je algemene welzijn te verbeteren. Spierspanningen worden losgelaten, je komt weer in contact met je lichaam en de zelfgenezend vermogens van je lichaam worden versterkt. Het bevordert de bloedsomloop, laat spieren ontspannen, heeft een goede uitwerking op de ademhaling en spijsvertering en versnelt de afvoer van afvalstoffen door het lymfesysteem te stimuleren.